Холандските служби щурмуваха офисите на местните телекоми KPN, T-Mobile и Vodafone

0
33

Холандската държавна служба за защита на конкуренцията нахлу в офисите на мобилните оператори KPN, T-Mobile и Vodafone в рамките на координирана акция. Това е станало в началото на седмицата и целта е била да се открият доказателства за картелно споразумение между трите компании, които оперират в Холандия, предаде Fierce Wireless.

След акцията от Vodafone Холандия излязоха с официално изявление, в което се казва, че няма убедителни доказателства, че техни служители са действали по незаконен начин, въвеждайки картелни цени на местния пазар.

Говорител на телекома KPN е заявил пред вестник Financial Times, че представителите на службата за защита на конкуренцията са търсели доказателства за „съгласувани практики във връзка с офертите на мобилните телекоми на холандския пазар” и „разпределение на независими канали за продажба на продукти”.

Освен офисите на трите мобилни оператора са били претърсени и домовете на избрани служители от телекомите.

Акцията е провокирана от показанията на бивш директор и член на борда на директорите на един от холандските мобилни оператори. Предполага се, че разследващите органи са насочили усилията си към установяването на злоупотреби с цените на интернет трафика, който се предлага на клиентите, използващи предплатени мобилни услуги.

Холандските KPN, Vodafone и T-Mobile наскоро бяха глобени за друго картелно споразумение, което датира от 2001 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари