Хората все по-често се отказват от купуването на нов смартфон: цикълът на обновяване нарасна на три години

14
1606

Според данните на аналитичната агенция Strategy Analytics, американските потребители са започнали много по-рядко да подменят своите смартфони с нови модели. Те вече предпочитат да отлагат тази покупка средно с около три години.

Само преди няколко години iPhone или новият смартфон Galaxy според статистиките бяха обновявани за не по-дълго от 18 месеца, а днес срокът за притежаването на един и същ смартфон е нараснал на 33 месеца. Две са основните причини потребителите да постъпват по този начин твърде малкият интерес към дребните промени в новите мобилни устройства и сякаш безкрайният ръст на тяхната цена. Само 7% от анкетираните са обявили, че са готови да изхарчат хиляда и повече долара за смартфон, в който има някаква нова функция, като например единствено разпознаване на лицето или само поддръжката на 5G.

При избор на смартфон повечето анкетирани отговарят, че най-напред обръщат внимание на цената на устройството, а младите хора и жените обръщат допълнително внимание на качеството на мобилната фотография. Лоялността на купувачите към Apple и Samsung превишават 70%, а към LG и Motorola – под 50%.

Интересно е и разпределението на аудиторията по категории. iPhone най-често се купува от младите потребители на възраст от 18 до 24 години. А смартфоните на Samsung са предпочитани от хората на възраст от 40 до 54 години.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари