Хюго Бара напуска Xiaomi

0
821

Вицепрезидентът на Xiaomi обяви, че напуска китайската компания, в която работеше през последните четири години. Той съобщи за това и чрез официалната си страница във Facebook.

Бившият вицепрезидент по международни продажби и управление на продукцията работеше в Google от 2008 до 2013 години. През лятото на 2013 година той премина към китайската Xiaomi. Оттогава Хюго Бара бе буквално лицето на „китайската Apple“ на международния пазар. След почти четири години работа в Xiaomi, специалистът взе решение да се върне в Силициевата долина за да бъде заедно със семейството си и да започне да се занимава с нещо друго.

Бара сподели, че напуска Xiaomi поради лични причини. Той се оплака от здравословното си състояние, което не се е подобрило през четирите години в Китай. Освен това, той коренно е променил начина си на общуване и не е можел често да общува с приятелите си.

Съоснователят и президент на Xiaomi Лей Цзюн благодари на бившия топ-мениджър на Google за свършената работа и анонсира неговия заместник – Сян Уанг, който сега заема поста на главен вицепрезидент на Xiaomi.

Заслугите на Хюго Бара в развитието на Xiaomi е трудно да бъдат оценени. Той бе публичното лице на бранда и без него не протичаше нито едно официално мероприятие на компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!