Целта на Huawei: 200 милиона продадени смартфона през 2018-а

0
719
Целта на Huawei

Главният изпълнителен директор на Huawei Ю Ченгдонг (Yu Chengdong) заяви, че Huawei Technologies Co Ltd възнамерява да продаде 200 милиона смартфона в световен мащаб до края на тази година. По този начин Huawei се доближава до годишните продажби на Apple, които също възлизат на 200-210 милиона броя.

Ръководителят на Huawei Ю Ченгдонг каза в интервю за ChinaDaily, че общата глобална доставка на смартфони до края на годината ще надхвърли 200 милиона екземпляра. През 2017 година китайската компания успя да продаде 153 милиона бройки в целия свят.

Топ-мениджърът допълни, че компанията обръща все по-голямо внимание на сгъваемите смартфони, първите модели от които ще излязат през 2019 година. „Необходими са смартфони с по-голям екран, понеже развитието в дигиталната сфера е все по-бързо и се налага възприемането на повече информация. Но големите смартфони не се побират в джобовете и тенденцията е да се използват мобилни телефони със сгъваеми екрани“ – добави Ю.

Според пазарните проучвания на аналитичната компания International Data Corp, китайската Huawei има рекордно висок пазарен дял – 15,8% от световния пазар, който е по-висок от дела на Apple за второто тримесечие на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за