Цената на произвеждания в Индия iPhone SE може да бъде едва $220

0
576

Тази сряда Apple официално обяви, че започва производството на iPhone в Индия. Пазарните аналитици предполагат, че местното производство ще позволи на Apple да продава този iPhone SE в Индия при цена само $220.

Досега в Индия се продаваха iPhone произведени в Китай. Сега американският технологичен гигант започна сглобяването на iPhone SE и в Бангалор, като продажбите на този айфон в Индия трябва да започнат още следващата седмица.

Производството на iPhone в Индия бе жизнено необходимо за Apple, понеже според местните закони, за да отвори каквито и да е магазини за продажба на айфони, 30% от продукцията на Apple за продажба в Индия, трябва да е местно производство. По този начин се гарантират работните места на индийците.

Реалната цена на индийските iPhone SE ще стане ясна след седмица, а засега аналитиците пресмятат тяхната цена на база използвания хардуер, нивото на работните заплати в Индия, размерът на акцизите и други.

Въпреки че iPhone SE е най-евтиният модел на iPhone, повечето индийци не могат да си го позволят. Дори и цената му да се окаже $220, тази цена е доста над средната цена на смартфоните в Индия, която е около $150. Ако Apple започне да продава айфони на подобна цена, ще унищожи конкуренцията, но Apple не обича да променя цените на своите устройства в зависимост от региона. Но след седмица всичко ще стане ясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари