Шампионат по хвърляне на телефони ще се проведе в Торонто

0
22

Ако искате вярвайте, но хвърлянето на мобилни телефони всъщност е истински спорт, който датира от 2000-та година. Първото състезание е проведено преди 12 години във Финландия, а оттогава в малкото градче Савонлина всяка година се провежда и световно първенство. Подобни състезания вече има и на други места по света, а от тази година в групата влиза и Канада, съобщи Phonearena.com.

Първият канадски шампионат по хвърляне на телефони ще се проведе в Торонто през тази събота, на 13 октомври. Първоначално ще има квалификации, които трябва да излъчат най-добрите трима състезатели. Те от своя страна ще участват във финално състезание по време на полувремето на мача по американски футбол между отборите на Varsity Blues и York Lions. Всеки от състезателите ще трябва да хвърли специален мобилен телефон колкото се може по-далеч.

Световният рекорд се държи от финландски състезател и е 101.46 метра.

Победителят в канадския шампионат ще получи награда от 5 хиляди долара и Samsung Galaxy S III с безплатни мобилни услуги за срок от една година, от основния спонсор на събитието – Mobilicity. Смартфони ще има и за заелите второ и трето място.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за