4.2 C
София

Швейцарски студент постави USB Type-C порт в своя iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Студентът от федералната политехническа школа в Лозана (EPFL) Кен Пилонел реши да не чака Apple да направи iPhone с USB Type-C порт вместо фирмения Lightning. Той реши да направи това самостоятелно и успешно модифицира Lightning порта в своя iPhone X.

На Кен му предстои да защити магистърска степен по роботика във EPFL, но в свободното си време работил върху поставянето на USB Type-C port в своя iPhone. При това модифицираният iPhone X изглежда много добре, сякаш портът е поставен от самата Apple, като освен това, чрез него е възможен обмена на данни и зареждане на мобилното устройство. Швейцарският студент публикува в своя YouTube канал Kenny Pi кратък клип, който демонстрира „първия в света iPhone с USB Type-C порт„:

Уеб порталът Apple Insider публикува по-подробна техническа информация. Студентът е работил върху въпросния iPhone с USB-C през свободното си време в продължение на пет месеца. През месец май Кен сглобил първия прототип, който е позволявал единствено зареждането на iPhone чрез USB Type-C порта. Получило се голямо и тромаво допълнително устройство, което не се събирало в корпуса на iPhone. При следващия модел са премахнати всички проводници и е осъществена миниатюризация на устройството. Чрез реверсивно инженерство той подробно изучил работата на фирмения конектор Apple C94 и на базата на тази информация създал своя малка печатна платка, която се събира в неговия iPhone и изглежда много добре.

Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини