fbpx
14.8 C
София

Шефът на HTC се оттегля от поста си

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Изпълнителният директор на тайванския мобилен гигант HTC Питър Чоу ще се оттегли от поста си, съобщават от Techcrunch. Очаква се поста да бъде наследен от председателя на борда на директорите на компанията Шер Уанг.

Очаква се също така, че Чоу ще остане в компанията след оттеглянето от поста си, присъединявайки се към HTC Future Development, отделът, който се занимава с разработка на бъдещи проекти на компанията, като очакваният смарт часовник, за който има слухове, че HTC ще анонсира скоро, както и камерата Flip-style RE.

Въпросната смяна на върха се предполага, че бива предприемана с цел възпиране на продължаващия спад във финансовото представяне на компанията, на което сме свидетели през последните години. Макар и медии и специалисти да споделят, че HTC доставя едни от най-качествените телефони с Android, пазарните резултати, които тайванската компания демонстрира въобще не са до добри.

Компанията, която представи и последния си флагман наскоро – M9 – показа незавидни финансови резултати от едва 14.7 млн. долара за последната четвърт на изминалата година и макар да се очаква повишение на финансовите резултати за първата четвърт на настоящата година на годишна база, то това явно не е достатъчно Чоу да продължи да води компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
pedro
pedro
6 години

В HTC проблемът е точно в мениджмънта, тва трябваше да стане още преди години.

Нови ревюта

Подобни новини