Шефът на Nokia обвини Google, че прави Android все по-затворен

16
68

Ако все още има някой, който се надява, че Nokia може да пусне скоро смартфон с Android, той трябва да се замисли над изказването на Стивън Елоп от тази седмица. Шефът на финландския мобилен гигант обвини Google, че превръща платформата Android във все по-затворена операционна система. Това стана по време на представянето на последния финансов отчет за резултатите на Nokia, съобщи Venture Beat.

Елоп наблегна на това, че фрагментацията в Android и фактът, че различните производители на телефони се отдалечават все повече един от друг, кара Google да налага ограничения, които в крайна сметка намаляват свободния характер на мобилната операционна система.

Изпълнителният директор на Nokia има причина да се заяжда с Google, особено след скорошното сваляне на поддръжката за Exchange ActiveSync в Windows Phone. Чрез тази технология потребителите се уведомяват за нови писма, пристигащи в пощенските им кутии при услугата Gmail. Стивън Елоп е доста уверен и в това, че нискобюджетните устройства от линиите Asha и Lumia ще се представят достатъчно добре, за да не се налага Nokia да мисли за евтини телефони с Android.

Не може да се отрече, че стратегията на Nokia дава някакви резултати, тъй като компанията вече не работи на загуба, а това е огромен напредък спрямо предходните години.

„На този етап няма причина да обмисляме нещо друго, освен пълна отдаденост на Windows Phone в комбинация с това, което правим с Asha”, е заявил директорът на финландския мобилен гигант.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари