Шпионските смартфони на Джеймс Бонд безнадеждно остаряха поради непрекъснатото отлагане на филма

13
5534

Непрекъснатите отлагания на филмите понякога водят до твърде забавни казуси и допълнителни разходи за студията. Този път си изпати студиото MGM с най-новия филм за Джеймс Бонд No Time to Die (Смъртта може да почака). Причината е съвсем нетривиална.

Във филмите за Джеймс Бонд традиционно се използва най-новото и най-доброто от страна на производителите на смартфони. За компаниите е много изгодно да покажат своите най-нови мобилни устройства в ръцете на Бонд, който използва единствено най-съвременни технологии. Така например през 2015 година за правото да сложат своя нов смартфон в ръцете на Агент 007 се разгърна истинска война – Samsung предложи $5 милиона хонорар и още $50 за подпомагане на филма „Спектър“ само за да бъде показан един от моделите на Galaxy, а Sony даваше $18 милиона за показването на своя смартфон Xperia Z4. В крайна сметка бе показан Sony Xperia Z5, като хонорарът за студиото стана неизвестен.

Този път борбата за най-добрия шпионски смартфон спечели бранда Nokia с модела Nokia 8.3 5G, но двугодишното забавяне на филма доведе до това, че представените по време на снимките съвсем нови смартфони, към днешен ден са безнадеждно остарели.

В крайна сметка MGM взе решение да обнови смартфона с помощта на компютърна графика, но само там където това е възможно. И още, сцените, в които смартфонът се вижда на преден план ще бъдат заснети отново.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари