Ще видим ли реално Samsung Galaxy Bloom?

0
336

По-рано през седмицата чухме слухове, че Samsung може да са провели тайна среща на затворени врати със свои партньори по време на CES 2020 в Лас Вегас, на която са обявили промените в именуването на следващият си сгъваем смартфон.

През 2019 г., най-сетне видяхме първото сгъваемо устройство на компанията – Samsung Galaxy Fold , който макар и със закъснение, получи заслужените внимание и лаври. Устройството се сгъваше вертикално, като първоначалният му старт бе отложен по-рано през годината, тъй като имаше проблеми със сгъващата панта. По-късно Motorola възроди своя Razr с уникална инженерна конструкция и сгъваема технология, които вече наистина приковаха вниманието на всички, макар и устройството да не блестеше с най-добрите характеристики като Galaxy Fold.

В средата на декември 2019 г., чухме първите слухове, че компанията работи по наследник на Galaxy Fold, който ще се сгъва подобно на Motorola Razr. Заедно със слуховете за тайната среща на Samsung през седмицата, чухме и откъси от предполагаема реч на изпълнителния директор на компанията, който казва, че за дизайна на следващото си сгъваемо устройство са се вдъхновили от дамските козметични пудриери, които ще наподобява наследникът на Galaxy Fold. Най-интересната част обаче беше името – според същата изтекла информация, моделът ще се казва Samsung Galaxy Bloom. Информацията дойде от портала SamMobile, позовавайки се на доклад от публикация на южнокорейската медия Aju News.

Кога

Все повече хора вече са убедени, че Samsung ще разкрие втория си сгъваем телефон на 11 февруари по време на своето Unpacked събитие в Сан Франциско, на което ще анонсира и следващата си линия флагмани – Galaxy S11, въпреки че източниците на слухове оспорват и това: според някои, следващата серия телефони от топ клас на корейския концерн ще се нарича Galaxy S20. В същият доклад се споменават и допълнителните модели под названието Galaxy S20 Plus и Galaxy S20 Ultra – нехарактерно за серията название.

Към момента Galaxy Fold се търгува на цена от приблизително 1000 долара по американските вериги за потребителска техника на дребно, като изглежда цената не е спаднала особено след официалното представяне на устройството и старта на продажбите, макар и все още да са минали само няколко месеца. С пионерството в този нов клас мобилни устройства, компанията се нагърбва и със задачата да ръководи сегмента – според източници брандът ще пусне различни разновидности на сгъваеми смартфони – например в стил мида и такъв, който се отваря като книга на различни цени.

Конкуренцията

Макар и Motorola Razr да беше представен едва наскоро, вече се носи информация за второто продължение на възродения емблематичен модел, което показва колко безапелационна е конкуренцията. На някакъв етап през годината, Huawei също се очаква да представят втория телефон със сгъваем екран.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за