Вече няколко месеца съществува информация, че Android ще върне функцията за запис на разговорите, която беше напълно премахната с пускането на Android 9 Pie. Google публикува официално обяснение относно връщането на възможността за запис на разговорите. Тя вече започна да се разпространява из Android-смартфоните.

Функцията за запис на разговорите изисква Android 9 Pie или по-нова версия. Трябва също да притежавате приложението Google Phone за разговори със съответното съвместимо устройство. Необходимо е също да се намирате в регион или държава, където е разрешено записването на разговорите. Точният списък на държавите и моделите смартфони все още не е публикуван.

Записването на разговорите е възможно само в ръчен режим чрез натискане на съответния бутон в интерфейса. Можете да го активирате само след като издърпате слушалката в другия край на линията. По този начин ще чуете автоматичния звуков сигнал, че разговорът се записва. Освен това, няма да можете да записвате в режим на готовност, със заглушен звук и по време на конферентен разговор.

Фирменото приложение Google Phone е инсталирано като стандартна програма за позвъняване в устройствата Google Pixel, смартфоните Android One и тези на Xiaomi в няколко европейски държави.

Потребителите на смартфоните Nokia в Индия бяха сред първите, които вече можеха да записват разговорите. Миналата седмица приложението Google Phone, което активира записването на разговорите, беше актуализирано за тези телефони.

С пускането на Android 6 Marshmallow през 2015 г. Google затвори официалния интерфейс за запис на разговорите. Разработчиците на приложения бяха принудени да измислят свои собствени начини да правят записа. През 2018 г. Android 9 Pie блокира всички възможности за запис на разговорите, което беше потвърдено и от разработчиците на популярния софтуер за запис на разговорите ACR BoldBeast Android Call Recorder. Единствената възможност за записване на разговорите беше получаването на Root-достъп, което сега става все по-трудно и невъзможно за някои марки телефони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари