Смартфон производителите от цял свят претърпяха бавна 2018 г. в продажбите, дължаща се на пренаситен пазар. Цифрите за последните 12 месеца вече започват да пристигат, като първият доклад идва направо от Южна Корея – домът на Samsung и LG.

Според Министерството на науката и информационните и комуникационните технологии и Института за планиране и оценка на информационните и комуникационните технологии, износът на мобилни телефони от Южна Корея през 2018 г. възлиза на 14.61 млрд. долара. Това е с 23 процента или около 4.4 млрд. долара спрямо 2017 г. което означава, че миналата година е била най-лошата за корейските смартфони.

Последният път, когато пазарът отчете толкова ниска производителност, беше, когато събра само 11.36 млрд. долара от износ мобилни телефони, но това е много преди ерата на телефоните с интернет, сензорен екран и др.

Корейските източници разкриха, че продажбите на телефони са достигнали най-високото си ниво през 2008 г. с около 33.44 млрд. долара, изпреварвайки основния износ на полупроводници в страната. Оттогава индустрията е паднала под 30 млрд. долара през 2009 г. и под 20 млрд. долара през 2017 г.

Когато погледнете подробната картина, най-голямата причина за срива е китайският пазар. В най-голямата страна в света по население, включително Хонконг, има продажби за едва 4.3 млрд. долара, което е спад от 37 процента. Наблюдава се и спад в други големи пазари, като САЩ, където броят на смартфон продажбите спадна с 10 процента до 5.05 млрд. долара.

Докато смартфоните не се представят според очакванията, износът на полупроводници скочи до 128.15 млрд. долара, което е близо девет пъти повече от продажбите на мобилните телефони.

Тъй като се очаква и този продукт да намалее, а перспективите за смартфоните са доста мрачни, компаниите са принудени да търсят прогресивни технологии като 5G и сгъваеми екрани. Говорейки за корейските производители, знаем, че Samsung ще покаже семейството на Galaxy S10 и устройството Galaxy Fold на 20 февруари на своето Unpacked събитие в Сан Франциско.

LG, от друга страна, е на сцената на MWC 2019, за да представи както своя G8 ThinQ флагман, така и сгъваемо устройство с прикачен екран, подобно на ZTE Axon M.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Такеши КовачScvznababatigaza Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nababatigaza
nababatigaza

Е те се налапаха.Могат даси позволят цени като Apple.За съжаление новите компоненти са малко скъпички.Да видим колко ще се сгромолясат след премиерата.При всички случаи води iphone.Даста влезнаха в батака,особенно с онова дърво XR

Scvz
Scvz

Нямате ли редактор в тоя сайт. Толкова негодно C&P няма никъде. Тва с Google ли е превеждано . . .

Такеши Ковач
Такеши Ковач

Нито 5G, нито сгъваемите телефони няма да ги измъкнат от ситуацията. Нека да продължават да „топорят“ цените в небето, и да очакват някакви продажби. Няма как новите цени на Samsung S10+, които витаят в пространството, да са около 1300 евро, и да има продажби. За какво му е на някой телефон със 1 терабайт памет? Та, такиви ми ти работи. 🙂