Японски производители разработиха свръхтънък 6-инчов екран за таблетфони

0
10

Японските производители на течнокристални дисплеи проявиха интерес към производството на панели с размери от около шест инча. Например, Japan Display представи Full HD OLED дисплей с размер 5,2 инча. Спомнете си, че Japan Display е съвместно предприятие на Hitachi, Sony и Toshiba.

От екраните за таблетфони се интересуват не само членовете на Japan Display. Според източници, Sharp и Panasonic също разработват панели с диагонал 6-инча. Отличителна черта на тези панели е ултра-малката им дебелина. Появата на устройства с такива екрани на пазара се очаква през третото тримесечие на тази година.

Най-известните представители на новата под-категория мобилни устройства, предлагащи предимствата на големия екран в относително компактен форм-фактор, са устройствата от серията Samsung Galaxy Note. През 2012 г. са продадени около осем милиона апарата, което показва интереса на потребителите към този тип устройства. Според Acer, световният пазар на таблетфоните през 2013 г. ще надхвърли десет милиона апарата. Цените на тези устройства са в диапазона от $ 400-500.

Тясноспециализираните производители имат по-висока рентабилност от 6-инчовите панели в сравнение с пускането на панели с по-малки или по-големи размери, това съобщават от DigiTimes.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за