Ярки телефони от Nokia

0
179

Въпреки че напоследък Nokia акцентира върху смартфоните от серията Lumia, компанията не забравя и за обикновените телефони. Днес бяха представени новите попълнения – моделите Nokia Asha 205 и Nokia 206.

Производителят е решил да се откаже от практиката за даване на различни индекси за разновидностите на един и същи модел (с една и с две SIM-карти). В този случай, и двата модела имат варианти с поддръжка на две SIM-карти, но номерата им, при това, не се променят.

Asha 205 предлага интеграция с Facebook. В допълнение към предварително инсталираното едноименно приложение, телефонът има специален бутон, който осигурява бърз достъп до профила в социалната мрежа. За комуникацията също така ще помогне и пълноценната физическа QWERTY-клавиатура. Собствениците на тези телефони ще имат достъп до колекция от четиридесет безплатни игри от EA Games. Времето за автономна работа на устройството е до 37 дни.

Отличителна черта на Nokia 206 се явява яркият корпус, цветовете са точно същите като на смартфоните с Windows Phone 8. Това устройство може да работи в режим на готовност до 47 дни.

И двата апарата работят на платформа S40. При такава цена е трудно да се очакват впечатляващи технически характеристики – отсъстват модули 3G и Wi-Fi (само GPRS/EDGE), резолюцията на 2,4-инчовите дисплеи е 320 x 240 пиксела. Налице е поддръжка на карти microSD до 32GB, Bluetooth 2.1, резолюцията на камерата в 206 е 1,3 мегапиксела, при Asha 205 – 0,3 МР.

Телефоните Nokia Asha 205 и Nokia 206 са първите мобилни телефони, в които е инсталирана новата услуга на Nokia – Slam. Тя позволява на потребителите лесно да споделят мултимедийно съдържание, като например снимки и видеоклипове с близките хора. Slam работи с повечето мобилни телефони, притежаващи Bluetooth, без да е необходимо наличието на същата услуга в телефона на получателя (в момента това е реализирано за S40, Symbian и Android). С помощта на Slam само с няколко кликвания потребителите могат да прехвърлят информация към друго устройство по-бързо, отколкото при използването единствено на Bluetooth.

Моделът Nokia Asha 205 (както с една, така и с две SIM-карти) ще бъде на разположение в следните цветове на корпуса – бордо с тюркоаз, нежно розово и бяло с оранжево, Nokia 206 (вариантът с една SIM-карта) – в черно , бяло и розово, а Nokia 206 Dual SIM – в черно, бяло, жълто и тюркоаз. Очакваната цена на дребно на Nokia Asha 205 с една SIM-карта ще бъде $ 90, Nokia Asha 205 Dual SIM – $ 96, Nokia 206 с една SIM-карта – също $ 96, и Nokia 206 Dual SIM – $ 106.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари