10 милиарда приложения са изтеглени от Android Market

0
12

Мобилната операционна система Android на информационния гигант Google в момента е най-популярният продукт от този вид в света. Това означава, че разработчиците на мобилни програми са доста изкушени да правят приложения за Android, въпреки че потребителите на iOS са по-платежоспособни. През тази седмица Android Market отпразнува десетмилиардното изтегляне на приложения от каталога си, предаде Neo Win.

Информацията е официална и беше публикувана за пръв път в блога, където Google съобщава всичко най-ново около Android. Скоростта, с която се теглят приложения за тази операционна система расте постоянно и това може да се види от специалната графика, която е била подготвена, за да илюстрира нещата.

Границата от един милиард изтегляния на приложения от Android Market беше премината през месец юли 2010 година. Официалният старт на самия магазин беше даден в средата на 2008 година, а през лятото на настоящата година беше премината границата от 6 милиарда изтегляния. Сега от Android Market се теглят по един милиард приложения месечно, като темпото продължава да расте.

Вчера ви съобщихме, че по случай наближаването на границата от десет милиарда тегления Google пусна популярни приложения за Android на промоционална цена от 10 цента. Сред тях освен обикновени програми имаше и игри. Намаленията са примамливи, защото играта Minecraft например е с нормална цена от 6.99 долара, която е свалена на 10 цента.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари