100 милиона бройки за 150 дни: Huawei постави нов рекорд по продажби на смартфони

17
1796

По време на вчерашното събитие, на което бяха анонсирани няколко нови смартфона, Huawei обяви своите достижения в сферата на продажбите на смартфони.

Малко преди анонса на новите смартфони Huawei Nova 5, пред публиката излезе президентът на мобилното направление на Huawei Хе Ганг (He Gang), който тържествено обяви преодоляването на важната психологическа бариера от 100 милиона продадени смартфона на Huawei и Honor за петте месеца на тази година или за 150 дни. Huawei отделно съобщи, че от началото на годината темповете на продажби са много добри – по около 8 (7,7) мобилни телефона в секунда.

За сравнение, миналата година за постигането на същия резултат от 100 милиона продадени смартфон бяха необходими 49 дена повече. През 2016, 2017 и 208 година стоте милиона продажби бяха направени съответно на 14 октомври, 12 септември и 18 юли. Очевидно е, че продажбите на Huawei можеха да бъдат по-високи, ако не бяха санкциите от страна на правителството на САЩ.

Миналата година китайският технологичен гигант успя да продаде на глобалния пазар рекордните 206 милиона смартфона, като около половината от тях бяха международни доставки. Huawei възнамеряваше да продаде 250 милиона смартфона тази година, а през следващата продажбите да достигнат 300 милиона. Но миналата седмица основателят на Huawei Рен Женгфей съобщи, че спадът на продажбите на чуждестранните пазари е достигнал 40%. Тоест, високите продажби са реализирани предимно на вътрешния пазар. Прогнозите са, че до края на годината Huawei ще продаде 200 милиона смартфона.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
12 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Отдавна не сте пускали нещо за Хуйвей

Satyr73
Satyr73

Хахаххах само преди 5 мин. Платени драскачи са тук…

Есмералд Великолепний
Есмералд Великолепний

Бро, тези продажби за iPhone вече са блян и мечти, за 11 версия…. не ми се мисли. Ти кво шъ кайш, а Бро? Изкажи се, компетенция такава. 😁 😁 😁

Симеон
Симеон

Произнася се Хуауей

It Lump3n
It Lump3n

Рижавото бебе знае ли….. 😁 😁 😁

Master of the truth
Master of the truth

Ползвам си Галакси С10ката+ и гледам с насмешка.. 🙂

Master of the truth
Master of the truth

Така така :Д гледам пак комплексарите, които са дали 1700лв за хавай фон са ми дали минуси, съжалявам да го кажа, но само това може да направите защото, като ги съпоставят с С10+ бледнеят за същите пари дори и по малко дисплея му е два пъти по хубав на п30 про, да не говорим как А серията изкърти вашия любим онор тия класацийки ги знаем инаше 😀

ngc-bg
ngc-bg

Аз не ползвам нито Huawei, нито Samsung, но ако се чудиш защо получваш минуси – това според мен не е от фенове на Huawei. Когато някой парадира с това, което има (по презункция скъпа вещ), подиграва и осмива чуждото и се фука излишно пред много хора, реакцията е естественна. Това е поведение на 3-4-5 клас дете в училище. Там се отучваха мамините лигльовци, защото другите, на които пробутваха това поведение, ги шамареха на почивки. Същото ставаше с по-упоритите(тъпите) 10на години по-късно – в казармата. Та кой е комплексар, оставям на другите да мислят и решат. Аз минус не съм ти… Виж още »

Master of the truth
Master of the truth

Хахахах далеко сте от истината за мен само факта, че мислите, че парадирам със скъпа вещ и ми става ясно що за стока хора пишат в този сайт завистливи копърки…мм да друго нямате какво да добавите освен забележка за правописа.

ngc-bg
ngc-bg

От това, което написах само това ли разбра: „завист; правопис“? Опитах да ти обясня нещо, но очевидно е по-сложно да разбереш, от колкото предполагах. Не си струваш времето ми и писането по клавиатурата!

N3no Boh3mA
N3no Boh3mA

Ти добре се опита, ама пробвай на по-елементарен език. Това му сложно обяснение, КПД му е нисък и интелекта също……

Master of the truth
Master of the truth

Нено мемо ли си не те знам, но това по скоро важи за теб доста слабо интелектуални изкази виждам искарани на сила особено от NGC не го очаквах

ngc-bg
ngc-bg

@Master of the truth,

прощавай, не съм искал да те засегна. Изпуснах си нервите и определенията не бяха нужни.

Master of the truth
Master of the truth

М да далеко си от истината както казах в предишния си коментар лек ден.

Живко
Живко

Хуавей освен рекламите нищо друго не им е добро.Китайски боклуци ,който всеки рекламира, и тези измислени числа за продажби лъжете някой друг.

Andryu
Andryu

Повечето, които пишат за или против Huawei, познават или са чули и чели само за смартфоните им. За България те (Huawei) вече са завладели над 50% от целия телеком пазар. Базови станции на мобилни оператори, рутери, суичове, WiFi модеми, маршрутизатори и т.н. Имат уникална платформа за IPTV. TVGO платформата е тяхна. Така, че крайните мобилни устройства наречени GSM апарати са малка част от техния бизнес. Но явно коментиращите в този технологичен сайт или са тролове или толкова си разбират.

mhm
mhm

То с толкова балъчета по света е нормално :)))