20% от продажбите на смартфони се падат на двугодишният iPhone 3GS

0
26

Въпреки, че беше представен преди повече от две години, iPhone 3GS е все още един от най-продаваните смартфони на пазара. Устройството реализира 20% от всички продажби на смартфони през последния финансов период. Цената на този конкретен модел е променяна не един път от Apple, в опит на компанията да се конкурира с останалите смартфони в търговската мрежа, които оперират с Android OS, сподели TheNextWeb.

Преди представянето на последния модел iPhone, Apple обеща, че ще намали цената на iPhone 3GS драстично като ще представи и вариант, при който потребителите ще могат да получат безплатен екземпляр при подновяване на абонаментния си договор. В сравнение с iPhone 4S, моделът от 2009г. изглежда като смартфон от нисшата класа. Тази стратегия доведе до изключително високо търсене от страна на потребителите, които искаха да подновят абонаментните си договори за да получат безплатен или изключително евтин iPhone 3GS.

iPhone 4S се очаква да бъде най-продавания модел за следващото четиримесечие. Доказателството за това са рекордните продажби и търсенето на пазара през първата седмица след официалното представяне на устройството на пазара. Само за първия уикенд iPhone 4S беше продаден в 4 милиона екземпляра. Apple ще гененират печалби и от специалните оферти, които мобилните оператори изготвят за своите клиенти, както и поради факта, че разходите за компонентите на iPhone 4S са значително по-ниски от тези, на който и да било предходен модел.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари