200 000 души се оплакаха от още не анонсирания смартфон iPhone 7

2
26

До анонса на следващия модел iPhone навярно има още около осем месеца, но в уеб-пространството вече има стотици хиляди потребители, недоволни от смартфона, за който на практика взе още нищо не е известно. Над 210 000 души подписаха онлайн-петиция, в която се оплакват от митичния iPhone 7.

 

Повод за тази бурна реакция на интернет-обществеността е появата на неофициална информация за това, че Apple възнамерява да се откаже от използването на стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо в своите следващи устройства. Вместо това Apple ще предлага безжична връзка със слушалките и микрофона и/или за тези цели ще използва lightning порта.

„Няма да позволим на Apple да премахне стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо“ – пишат авторите на петицията. Само за два дни тя бе подкрепена от над 210 000 души.

Петицията се нарича „Apple се отърва от стандартното гнездо за слушалки за да прецака потребителите и планетата„. Нейните създатели считат, че по този начин Apple ще спечели още повече пари от продажбите на висококачествени слушалки и ще се създадат планини от електронни отпадъци, които не се подчиняват на планираното остаряване и най-вероятно няма да могат да се рециклират. А според ООН до 90% от старите електронни устройства в света се търгуват нелегално в по-малко развитите държави.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pi4a7a
pi4a7a

Ще доживеен разпадането на Apple, скоро, съвсем скоро. 🙂

Nikolai Popov
Nikolai Popov

Искрено се надявам да си прав, крайно време е тази позьорска и преоценена компания да потъне в забвение, а последователите й най-накрая да си отворят очите.