2012 – рекордна година на пазара за смартфони

0
45

2012 e била най-силната година в историята на пазара за смартфони. Общите доставки на интелигентни телефони са достигнали рекордните 700 милиона. Най-голям дял от пазара, както сигурно и сами се досещате, са заели Apple и Samsung. Южнокорейците са на първо място с общо 213 милиона продадени смартфона или около 30% от целия пазар.

Apple се нареждат на второ място със 135.8 милиона продадени смартфона или 19% от пазара. След тях се нареждат Nokia, чийто пазарен дял обаче се е стопил от 15% през 2011 година до едва 5% през 2012-та. Те са реализирали общо 35 милиона продажби на смартфони. Останалите производители на мобилни телефони са генерирали общо 316,3 милиона продажби. Като цяло, с общи усилия, продажбите на смартфони по цял свят са се увеличили с цели 43% спрямо 2011 година.

Според анализаторите, въпреки свирепата конкуренция на Apple и непрекъснатите съдебни разправии, Samsung са успели да утвърдят първото си място на пазара поради всеобхватната си стратегия. Вместо да разчита само на смартфони от висок клас като Galaxy Note II, например, корейската компания разработва и бюджетни модели от типа на Galaxy Y и така успява да намери място във всяка една пазарна ниша.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари