fbpx
10.7 C
София

2020 е годината, в която най-сетне ще видим 5G iPhone, твърдят анализатори

Най-четени

Всички се надявахме серията iPhone 12, която ще видим от Apple през 2020 да донесе първия 5G iPhone, заедно с гамата от 4G устройства, но изглежда от компанията от Купертино може би ще изпреварят очакванията ни и ще представят 5G мобилни устройства по-скоро, отколкото си мислехме.

Информацията идва от анализаторската агенция Wedbush Securities, която пусна доклад за плановете на Apple през 2020 г. Предполага се, че прогнозите са оптимистични, тъй като търсенето на 5G смартфони расте непрекъснато и Apple осъзнават това и нямат намерение да оставят най-купувания смартфон в света без поддръжка на петото поколение мобилни мрежи на бъдещето.

В докладите на Wedbush се казва: „Вярваме, че iPhone 11 са последните смартфони на компанията от Купертино, които не разполагат с 5G поддръжка. Очакваме смартфони с активна поддръжка на 5G да се появят през септември, когато със сигурност ще бъдат представени следващите модели iPhone 12 на Apple. Инвеститорите също са в очакване и оказват известен натиск върху Apple да представи устройства с 5G поддръжка, с което да приведе в съответствие флагманите си с най-новите тенденции и търсения на пазара.“

Интригуващото е, че iPhone 11 се счита за първия смартфон, който дава началото на един нов „суперцикъл“ на Apple, който поставя началото на 5G ерата в историята на компанията, макар и сам по себе си да нямат поддръжка на 5G.

Пет iPhone 12?

Всъщност от Wedbush очакват да има пет модела iPhone, които ще бъдат пуснати през 2020 г., въпреки че вероятно всички те няма да са с 5G поддръжка. Именно за това и бройката е такава – съвсем логично е, че няма друга обяснима причина, поради която да бъдат представени цели пет модела, освен ако част от тях не идват с 5G поддръжка, а останалите да са със стандартното 4G – LTE.

Към момента все пак можете да си купите 5G телефони, но те все още не са добили подобаващата популярност, главно благодарение на твърде високите си цени, но най-силно отказващият фактор е и липсата на реално съществуващи и работещи 5G мрежи – единствените комерсиални такива са налични в едва няколко града по света. Въпреки това, когато Apple представи 5G смартфони, това определено ще изиграе своята роля в навлизането на петото поколение мобирни мрежи, подтиквайки много повече хора да изпитват нуждата от по-бърза и по-нова интернет връзка, а също и да насърчи разработчиците да създават повече неща, опиращи се на технологията.

И накрая, Wedbush прогнозират, че iPhone 5G ще отбележи продажби в интервала между от 200 до 350 милиона броя, което тепърва предстои да разберем дали ще се случи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини