20th Century Fox пуска филми за Android

0
73

Twentieth Century Fox обяви нова услуга, която ще предлага на потребителите – сваляне на филми за мобилни устройства с операционната система Android на Google. Twentieth Century Fox е първото филмово студио, предлагащо съдържание за Андроид.

Услугата няма да позволява съвсем директно сваляне на филми. Необходимо е най-напред потребителите да са закупили Blu-ray диск с филм на Twentieth Century Fox. След това ще им бъде позволено да свалят дигитално копие за Андроид от интернет сайта на Fox на компютър и едва тогава то ще може да бъде заредено на устройство с Андроид.

Услугата ще стартира през месец октомври на настоящата година в САЩ, Обединеното кралство, Франция и Германия. Първият предоставян филм ще бъде X-Men: First Class.

Това действие на Twentieth Century Fox би могло да допринесе много за платформата Android, която към дадения момент е бедна на филмово съдържание. Скоро Google интегрира eBooks и услугата Youtube Movies за всички мобилни телефони с версия 2,2+ на операционната система. Предложението позволява директно наемане на филми. Другата възможност е приложението за Андроид на Netflix, но то е налично от съвсем скоро, след като компанията удвои броя на съвместими устройства до двадесет и четири.

Филмовото студио Fox е съобщило още, че разработва и приложение за „умни” телефони и таблетни компютри, предназначението на което ще бъде гледане на телевизия и филми.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари