35% от американците използват смартфона си по време на шофиране

1
33

Фирмата McKinsey проведе проучване сред 4000 жители на Съединените щати, което показа, че 35% от анкетираните са използвали смартфона си по време на шофиране. От същите тези хора 89% са използвали телефона си, за да проведат разговор, 68% – за навигация, 39% – за четене и/или писане на SMS и 31% – за интернет.

Като цяло, проучването, което бе представено на Детройтското автомобилно изложение, е фокусирано върху ролята на автомобила в живота на американеца. Използването на смартфон в колата е само един аспект от проучването, който обаче се явява доста важен. Така например McKinsey отчитат, че младото поколение американци би плащало, за да може да използва интернет в автомобила си. 55% от анкетираните на възраст между 18-39 години считат, че достъпът до информация по време на път е доста необходим и важен. 83% от представителите на същата възрастова група биха отделяли от бюджета си за да ползват подобна услуга.

McKinsey не обръщат особено внимание на новите технологии, които правят ползването на телефона в колата по-безопасно. Някои от тях са гласовият контрол, тъчскрийн управлението и други. Каквото и да си говорим обаче едно е ясно: когато шофираме и използваме телефона (независимо дали е с хендс-фри или не), рискът от инциденти на пътя се повишава значително.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари