Недоумението и раздразнението по повод това, че Apple нарочно забавя работата на iPhone, за да запази ресурса на батерията, продължава да нараства и пред корпорацията се очертават големи проблеми. Тази седмица стана известно, че потребители от Южна Корея са подали срещу Apple колективен иск от името на 370 000 души.

Съдебният иск е подаден в Централния районен съд на Сеул, а ищците искат компенсация от $2000 за всеки потребител. Лесно е да се пресметне, че се получава много солидна сума.

При това, юридическата компания Hannuri Law съобщи, че броят на жалбите продължава да се увеличава и към колективния иск продължават да се присъединяват нови и нови недоволни потребители. Юристите споделят, че според законодателството на Южна Корея, Apple задължително е трябвало да информира потребителите „за всички аспекти, свързани със софтуерните обновявания“. Според тях, Apple не е спазила това изискване.

Срещу технологичния гигант подадоха колективни искове потребители от САЩ, Главната прокуратура на Франция, групи потребители от Израел и още много други.

В рамките на шегата, тази година Тим Кук изглежда няма да излезе от съдилищата. И докато миналата година срещу Apple застанаха американските специални служби и данъчните, тази година от другата страна на съда се оказаха нейните потребители.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
kolumbАнонименфен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
фен
фен

До скоро се чудех как може да има разумни хора които да купуват продуктите на Епъл . Дори им се подигравах. Не съм бил прав . Тази статия и подобните на нея от последните няколко месеца доказват по неоспорим начин .
ПОКУПКАТА НА ЕПЪЛ ПРОДУКТ Е ИНВЕСТИЦИЯ С ОГРОМНА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ .

Анонимен
Анонимен

Много ми е интересно какво общо има снимката с войници от Северна Корея с темата и по точно Apple и Южна Корея ….

kolumb
kolumb

Има общо с общата култура на писалия статията…