Недоумението и раздразнението по повод това, че Apple нарочно забавя работата на iPhone, за да запази ресурса на батерията, продължава да нараства и пред корпорацията се очертават големи проблеми. Тази седмица стана известно, че потребители от Южна Корея са подали срещу Apple колективен иск от името на 370 000 души.

Съдебният иск е подаден в Централния районен съд на Сеул, а ищците искат компенсация от $2000 за всеки потребител. Лесно е да се пресметне, че се получава много солидна сума.

При това, юридическата компания Hannuri Law съобщи, че броят на жалбите продължава да се увеличава и към колективния иск продължават да се присъединяват нови и нови недоволни потребители. Юристите споделят, че според законодателството на Южна Корея, Apple задължително е трябвало да информира потребителите „за всички аспекти, свързани със софтуерните обновявания“. Според тях, Apple не е спазила това изискване.

Срещу технологичния гигант подадоха колективни искове потребители от САЩ, Главната прокуратура на Франция, групи потребители от Израел и още много други.

В рамките на шегата, тази година Тим Кук изглежда няма да излезе от съдилищата. И докато миналата година срещу Apple застанаха американските специални служби и данъчните, тази година от другата страна на съда се оказаха нейните потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "370 000 корейци съдят Apple"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка