Програмистите от Силициевата долина представиха приложение, създаващо точни триизмерни модели на лицето на потребителите. Идеята се харесва на всички, на които селфито е вече омръзнало.

Apple неведнъж подчертава, че фирмената технология за 3D сканиране TrueDepth с години изпреварва конкуренцията. Разработчиците потвърждават това заявление, като публикуват нови продукти, използващи предната камера на iPhone X.

Сега се появи нещо по-ново. Компанията Bellus3D представи приложение, сканиращо лицето на потребителя. Създава се обемен модел на главата, който може да бъде разглеждан от всички страни. Тези изображения без проблеми могат да бъдат публикувани в социалните мрежи. Те изглеждат доста футуристично, особено като се има предвид, че досега за същата цел трябваше да се използва професионален 3D скенер.

Приложението сканира над 250 000 точки от лицето на потребителя, които се използват за създаването на 3D модела. Тази технология би могла да се използва и в медицината. Например от пластичните хирурзи.

Приложението се нарича Bellus3D Face App и в момента се тества. Едновременно с него трябва да излезе и FaceSDK, която да се използва и от други компании.

Навярно много потребители ще харесат възможността вместо плоска снимка да показват триизмерен модел, който показва профила, анфаса, прическата от всички страни и т.н.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари