4000 mAh за 13 минути – Vivo представи свръхбързото зареждане Super FlashCharge с мощност 120 W

8
950

Китайската компания Vivo, която заедно с Oppo и OnePlus е част от конгломерата BBK Electronics, анонсира новото поколение на своята фирмена технология Super FlashCharge за изключително бързо зареждане на смартфоните, при която се осигурява зарядна мощност 120 W. Това е над двойно повече от всички известни към днешен ден технологии за бързо зареждане на различните производители, които обикновено предлагат по около 45-50 W зарядна мощност. Това е и много повече от 100 W – мощността на новата технология за бързо зареждане на Xiaomi.

Благодарение на високата зарядна мощност, акумулаторната батерия на смартфон с капацитет 4000 mAh се зарежда със скорост 2,38% за 14 секунди. Пълното, 100% зареждане на 4000 mAh батерия става за 13 минути. Зареждането до 50% се осъществява за 5 минути.

Компанията представи и кратко видео, демонстриращо много бързото зареждане на смартфон прототип на Vivo, с помощта на новото 120 W зареждане Super FlashCharge.

Засега това е всичката информация на компанията относно свръхбързото зареждане Vivo Super FlashCharge. Китайският производител обеща да обяви всички подробности на 26 юли по време на събитието MWC 2019, което тази година ще протече в Шанхай. В същия ден Vivo обеща да представи свой смартфон с поддръжката на 5G мрежите, който ще поддържа новата технология за бързо зареждане Super FlashCharge. Очаква се това да е именно анонсираната днес нова технология за свръхбързо зареждане.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Зареждаш го 10 пъти така и после трябва да сменяш батерията.

Efix
Efix

Направо можеш да се подпалиш с качествената китайска техника и скъпи материали …

sw.hw
sw.hw

Бързото зареждане скъсява живота на батерията. Вероятно веднъж на няколко месеца трябва да се сменя батерията.

sw.hw
sw.hw

Най-вече при интезивна консумация всеки ден.

Станислав
Станислав

Браво! Пак голяма иновация от китайците! Не мислете, че точно на този модел бързото зареждане ще скапва бързо батерията – всичко китаеца вече го е сметнал и може би се използват друг вид батерии или суперкондензатори. То и електрическите им влакове са на подобен принцип – на всяка гара зареждат безжично суперкондензаторите за десетина минути.

(*)
(*)

Станиславчо, нямат нищо общо влаковете и този телефон. При нормалното зареждане от 5 волта 1.5 до 2А батерията изкарва максимум 2 години (по-скоро 18 месеца). При 18 вата ( 6 волта 3А или 9 волта 2А) заминава за година. С тези 120 вата 2 месеца я изкара, я не…
Абе имаше статийка как се прецакват полюсите на батерията.

Илия
Илия

Интересно как я охлаждат тая батерия! Щото 100 W си е голяма мощност макар и приложена само за 13 минути! Тук е сложен и кпд на зареждането (80%). При електро автомобилите има цяла система за охлаждане, а тук как е предстои да видим.

Кьорав кон
Кьорав кон

Охлаждането е бомба 🙂