5 милиона Samsung Galaxy Note II за 2 месеца

0
24

В началото на месеца Ви информирахме, че продажбите на огромния смартфон Samsung Galaxy Note II са достигнали повече от 3 милиона броя за около месец. Днес обаче Samsung е отчела ново постижение – 5 млн. от началото на продажбите, т.е. само за 2 месеца.

Такава популярност се постига чрез активна реклама на апарата и продажби в ключовите региони, като САЩ. За по-успешното налагане на смартфона в Китай, корейският производител дори пусна версия на устройството с два слота за SIM-карти.

В следващите месеци, популярността на Galaxy Note II едва ли ще намалее – в предпразничния сезон може да стане още по-продаван. Всъщност съществува вероятност и това да не се случи, тъй като Apple (поне в САЩ) се стреми да включи смартфона в списъка с устройствата нарушаващи нейните патенти, което в бъдеще би могло да доведат до забрана на продажбите му.

Интересното тук обаче е, че първото поколение на огромното устройство се продаваше много по-лошо – същият брой продадени смартфони Note беше постигнат за пет месеца, което е 2,5 пъти по-бавно.

Спомнете си, че Samsung Galaxy Note II е оборудван с 5,5-инчов HD Super AMOLED-дисплей с резолюция от 1280 х 720 пиксела, четириядрен Exynos 4 процесор с тактова честота от 1.6 GHz и 2 GB оперативна памет. Смартфонът има две камери – 8 и 1,9 мегапикселова, модули NFC, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, както и батерия с капацитет от 3100 мАч.

Апаратът се предлага с обем на вградената памет 16, 32 и 64 GB (слот за разширение също присъства). Устройството може да работи в мрежите HSPA + и LTE. А операционната система е Android 4.1 Jelly Bean. Дебелината на апарата е 9,4 милиметра, а теглото 180 гр.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари