500 милиона души ползват Facebook Messenger всеки месец

0
21

Социалната мрежа Facebook разкри, че броят на потребителите, които ползват нейната услуга Messenger, вече е стигнал половин милион души на месец.

Това става само няколко месеца, след като Facebook отдели Messenger в самостоятелно мобилно приложение – ход, който не се прие особено добре от потребителите. Те разкритикуваха решението на компанията, защото така се налага да инсталират допълнително приложение, за да ползват функции, които вече бяха достъпни в основното.

„Първото, което трябва да призная е, че да поискаме от всеки да инсталира ново приложение бе нещо голямо. Но наистина вярваме, че това е по-доброто решение за потребителите и всяко от двете приложения може да върши по едно нещо добре„, коментира Марк Зукърбърг.

Според него, ежедневно се изпращат 10 милиарда съобщения, но това е изисквало потребителите да минат през главното Facebook приложение, за да стигнат до менюто, където могат да прочетат съобщенията си. И докато мобилни приложения като WhatsApp, Viber и Telegram предоставят много опростен интерфейс, с Facebook не е било така.

Затова с Facebook Messenger социалната мрежа ще се опита да накара колкото се може повече потребители да се откажат от традиционните SMS съобщения за сметка на собствената услуга на компанията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари