5G за всеки: Xiaomi подготвя 10 смартфона с поддръжката на 5G мрежите

0
775

Тази година 5G мрежите едва започват да се развиват, като всички днешни смартфони с поддръжката на мобилните мрежи от пето поколение се базират на най-новите топ-модели системи върху чипа. Тези SoC съвсем не са евтини, както не са евтини и самите 5G модеми. Но съвсем скоро ще започнат да се появяват и евтини смартфони с поддръжката на 5G, с което се заема популярният китайски производителя Xiaomi, който е добре известен с ниските цени на своята продукция.

Към днешен ден Xiaomi предлага два смартфона с поддръжката на 5G. Това са Mi Mix 3 5G и Mi 9 Pro 5G, като към тях съвсем скоро ще се присъедини и третият Redmi K30, който е по-скоро от средния ценови сегмент. Но още през следващата година Xiaomi възнамерява да предложи на пазара над десет нови мобилни телефона с поддръжката на 5G. Това каза ръководителят на Xiaomi Лей Цзун по време на шестата световна интернет конференция.

По този начин Xiaomi ще стане производителят с най-много смартфони поддържащи мобилните мрежи от пето поколение.

По време на събитието, на което бе изградена тестова 5G мрежа, Xiaomi направи малка демонстрация. При един от тестовете скоростта на сваляне на данни достигна 787 Mb/s. Да напомним, че теоретичният максимум за 5G мрежите е 20 Gb/s.

Според прогнозите на TSMC, през следващата година ще нарасне от няколко милиона до 300 милиона мобилни устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за