Всички само говорят за внедряването в живота на стандарта за мрежова връзка 5G, като за панацея, която може да реши няколко важни въпроса. Характеристиките на този протокол за пренос на данни са такива, че позволяват да продължи обмена при скорости до 20 Gbits във всяка точка, където има стабилно покритие.

Сърфирането и общуването може да излязат на ново ниво. Но, тук се акцентира само върху ползите, а малцина се замислят относно проблемите, които ще връхлетят потребителите. Така например, появата на чипове с поддръжка на 5G технологията ще направят смартфоните по-тромави — ще се увеличи дебелината им и съответно теглото на мобилните устройства.

Но това не е най-големият проблем. Прегряването – ето нещо, с което ще се сблъскат потребителите на първите 5G-смартфони. И този проблем може да се окаже наистина сериозен, защото новите компоненти ще изискват използването на специални системи за охлаждане, които да бъдат поместени в корпуса на смартфона, а това ще се окаже много трудно.

Въпреки това, някои производители на смартфони искат да изпреварят останалите и вече са направили анонси за пускането на модели смартфони с поддръжка на 5G. Това са корейската Samsung и китайските Huawei, Lenovo и OPPO.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
IllkoAxOxСпециалистKiroТилифон Кабелджиев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светлин
Светлин

Wow, каква изпълнена със съдържание статия!

Тилифон Кабелджиев
Тилифон Кабелджиев

Првдлагам проблема с охлаждането да се реши с водно охлаждане (радиатор, термостат) … а зимно време антифриз 😃

Kiro
Kiro

Врели некипели… Защото останалите стандарти сме им запълнили капацитета, та да се тревожим за 5G? Не знам да има потребител запълнил максимума на 4G, ADSL или нещо от сорта.. Оптика, не знам си какво, само дето никой още не е запълнил капацитета на един cat5 кабел – пълни глупости на търкалета, за да се изискат още пари от клиентите за една идея по-бързо връзка, която ще да е под 5% на старата мрежа, ама вече в нова. Колко години вече мобилния нет се измерва все още в kB/sec ? Някой да има 256 за повече от 1-2GB и си мисли,… Виж още »

Специалист
Специалист

Кво толкова?!? Телефоните ще станат големи като резачки!! Сигурно ще се инсталира и услугата пране и центрофугиране?!?Баси кефа!

AxOx
AxOx

Защо никой не казва, че 5G ще ползва по-висока честота на излъчване и то близо до мозъка на човека, което може да ти доведе рак … защото ако говориш често е все едно да се подлагаш на микровълнова печка.
Преди телефоните бяха само телефони и честота ниска, а сега интернета/данните не спират като почнеш да говориш, а бичат на висока честота докато държиш телефона до главата си.

Illko
Illko

По-големият проблем е пърженето на мозъка /SAR/. Изтеглих преди доста време една програма, която е била премахната от маркета. Показа ми такива нива на облъчване на 4G, че ми прималя. И то на две различно марки. От тогава съм само на 3G. Всичко зарежда достатъчно бързо и сякаш батерията държи повече. Програмката се казваше Quanta Monitor

Пробвайте. Успех!