5G смартфоните на Motorola няма да бъдат евтини

3
850

Motorola си изгради име на производител на отлични бюджетни и среден клас телефони, през последните години. Но дните, в които компанията продаваше смартфони под 500 долара са към края си. Компанията казва, че е готова отново да се заеме с производството на първокласни телефони.

Марката ще пусне 5G премиум водещи телефони, заяви Франсоаз ЛаФламме, ръководител на глобалната маркетингова стратегия на Motorola.

5G не излиза евтино. Motorola все още не е готова да сподели ценовите си политики и очаквания диапазон, но за сравнение най-евтиният 5G телефон на Samsung, Galaxy A90 5G с тройна камера струва около 800 долара. One Plus 7 Pro 5G е „евтин“ 5G смартфон с цена 840 долара.

„Ако започнем да продаваме бюджетни телефони с 5G при цена от 399 долара, ще трябва да пожертваме почти всичко, което хората харесват в смартфоните ни“, каза ЛаФламе говорейки за климата на мобилния пазар.

Към днешна дата, бюджетния Moto G7 струва 300 долара, Motorola One Zoom с три камери и гръб от сатенено стъкло – 450 долара, а Moto X4 струва 500 долара. Но именно 500 долара са границата на Motorola към момента. Moto Z3 се продава на 480 долара от американския телеком Verizon, а 5G Moto Mod струва допълнителни 350 долара.

Вероятно премиум телефонът с 5G на Motorola ще започне в диапазона от 800 долара, ако не и повече. Функционалните флагмани с 5G на другите производители, като Sasmung Galaxy S10 5G и Note 10 Plus 5G струват 1300 долара за брой.

Защо Motorola преминава към по-висок клас?

Motorola, която оперира като собственост на компанията – майка Lenovo, току-що отбеляза, че работи на печалба, за първи път от десетилетие. Съкращаването на външни продукти, персонал и подобряването на маркетинга помогнаха на Motorola да намали загубите си, заяви ЛаФламме. За това, сега компанията се съсредоточава върху важните си и печеливши сфери и пазари, които включват САЩ, Великобритания, Бразилия и Мексико.

Сега, когато Motorola отново е атрактивен производител, тя може да се съсредоточи и върху предлагането на различни гласове смартфони.

Ходът на компанията определено не е изненадващ и е добре премислен. В ерата на 5G телефоните и сгъваемите дисплеи, предлагането на бюджетни 4G смартфони определено не е средство, с което се продължава напред.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари