Мрежовите оператори и производителите на смартфони вдигнаха шум около 5G на MWC миналия месец. Но докато почти всички от тях обещават да бъдат готови за 5G, мнозина заобикалят факта, че самият 5G стандарт не е готов. Едва по-късно тази година истинските 5G мрежи ще бъдат достъпни и то само на определени пазари. Този „неудобен преходен период“ също може да е причината, поради която Razer е на път да забави Razer Phone 3.

В зависимост от това коя гледна точка приемате, Razer или се справя добре на пазара на мобилни игри или е на ръба да изпадне от него. Съобщава се, че компанията е преместила екипа си далеч от мобилния си бизнес, но също така е постигнал партньорство с издателя на хита PUBG Tencent, за да оптимизира мобилните игри на последния за телефоните на Razer. На този телефон обаче все още му липсва ъпгрейд и главният изпълнителен директор Мин-Лян Тан е доста сдържан по темата.

От една страна, той намеква, че преходът към 5G е фактор за забавянето. Той вярва, че мобилните геймъри ще искат да бъдат част от 5G революцията и ще искат да си купят 5G телефон. Все още обаче няма 5G мрежи, които да го използват, което прави скъпата покупка неоправдана. Накратко, очакваме 5G да се настани по-трайно, преди Razer да пусне 5G телефон, което вероятно ще бъде именно Razer Phone 3.

От друга страна, главният изпълнителен директор Мин-Лян Тан също така споменава, че 5G почти ще направи клиентските устройства като телефони и персонални компютри по-малко важни. Вместо това, периферните устройства, като клавиатурите и геймпадовете, ще са водещи за това изживяване. И точно там е по-голямата част от продуктовото портфолио на Razer.

С други думи, Razer изглежда, че приема подхода на изчакване и наблюдаване накъде върви пазарът на смартфони, докато преценява своите залози за 5G революция. Мин-Лян Тан може да се похвали, че Razer Phone е доставил това, което компанията е искала, което вероятно е да наложи името си на пазара за мобилни игри. Това какво планира да направи с това обаче оттук насетне, все още е голям въпрос без отговор.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за