60-те Hz са вече в миналото – Samsung започва да поставя 90 и 120 Hz дисплеи във всичките си смартфони

7
1260

Засега Samsung предлага дисплеи с висока кадрова честота само в своите с флагмански смартфони – моделите от сериите Galaxy S и Galaxy Note, както и в Galaxy Z Fold 2. По всичко личи, че южнокорейският производител възнамерява да оборудва с подобни екрани и своите мобилни телефони от серия Galaxy A. Уеб порталът SamMobile съобщи, че смартфоните Galaxy A52 и Galaxy A72 ще имат дисплей с кадрова честота 90 Hz. Това не са 120 Hz, каквато имат флагманските устройства, но е много по-добре в сравнение със стандартната кадрова честота от 60 Hz.

Според тази информация Galaxy A52 5G ще има дисплей с кадрова честота 120 Hz, понеже в него се използва по-производителната SoC Snapdragon 750G вместо предишната Snapdragon 720G.

И още, моделите Galaxy A52 и Galaxy A72 ще имат дисплеи с кадрова честота 90 Hz, което ще направи техния интерфейс много по-плавен. Интересно е, че тази технология вече започва да се използва и в бюджетните модели на Samsung. Навярно основната причина за това е конкуренцията, понеже Motorola, Xiaomi и OnePlus също предлагат в своите по-евтини смартфони дисплеи с висока кадрова честота.

Към днешен ден изтекоха някои от техническите характеристики на Galaxy A52 5G. Телефонът ще има 6,5-инчов Super AMOLED дисплей, до 8 GB оперативна памет, до 256 GB флаш-диск, скенер за пръстови отпечатъци в екрана и акумулаторна батерия с капацитет 4500 mAh с бързо зареждане с мощност 25 W.

4.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари