fbpx
30.8 C
София

7 неща, за които собствениците на телефон Motorola може да не знаят

Най-четени

Телефоните на Motorola от доста време предлагат изчистено софтуерно изживяване, което осигурява лена навигация и гладка производителност. Идеални са за хората, които искат да разчитат на най-основните приложения и услуги. Това обаче не значи, че им липсва функционалност и някои трикове.

Всъщност те не са никак малко и доста от тях са наистина забележителни. Струва си да ги знаем и да ги прилагаме. Работата е там, че те не винаги са на открито и лесни за достъп с едно две докосвания. Искаш да извлечеш повече от своята Motorola? Сега ще разгледаме седем неща, които най-вероятно не знаеш за телефона си.

По-лесна персонализация на устройството

Android има в себе си редица инструменти, които ни помагат да персонализираме изживяването си. Motorola преработва този процес и го прави по-лесен и интуитивен. Това се случва благодарение на приложението Moto. То е вградено във всички настоящи модели. Чрез него можем да направим много хитрини.

Трябва просто да го отворим и да отидем в страничното меню. Там натискаме бутона „Personalize”. Получаваме достъп до различни стилове, чрез които да стилизираме цветовете и формите на устройството. С лекота променяме подредбата на началния екран и сменяме тапета. Всичко е събрано на едно място.

Бързо включване и изключване на фенерчето

Motorola предлага множество жестове за бърз достъп до функции на устройството. Например можем да боравим много лесно с фенерчето, правейки двукратно кълцащо движение с ръката си, като това, което правят каратистите, когато чупят дъска – докато държим телефона. В началото е малко странно, но се свиква и за потребителите, които често разчитат на фенерчето е много удобно.

За да включим този жест трябва да отворим приложението Moto, да отидем в Gestures от менюто и да включим “Fast flashlight” опцията.

Снимка на екрана чрез жест

Още едно действие, което много хора правят много често. В Moto приложението можем да намерим жест, който ни позволява да правим снимки със задържането на три пръста върху екрана. Много по-лесно е от натискането на няколко бутона едно временно.

Отново трябва да отворим приложението и да отидем в менюто за жестовете. Трябва да натиснем бутона до опцията „Three finger screenshot”. След това просто допираме три пръста на дисплея, когато искаме да направим снимка.

По-добри инструменти за редактиране на снимки

След като направим снимката, можем да включим по-обстоен инструментариум за нейната редакция, ако искаме. С тези инструменти ще можем да пишем по снимките, да ги изрязваме и много други неща. Без тази функция, снимките просто се запазват в хранилището. Според нуждите ни, това може да е по-удобно и подходящо. Но ако редактираме снимки, трябва да се възползваме от тази възможност.

Включването и изключването ѝ се случва отново от Moto. Този път обаче в менюто “Display”, където трябва да включим или изключим опцията „Screenshot toolkit”.

Мултитаскинг с плъзгане

Искаме да бързо и лесно да влизаме в разделен екран между приложенията на нашата Motorola? Това може да се случи със „Swipe to split” опцията. При нея можем с пръст да плъзгаме напред назад върху дисплея, за да влизаме в този режим.

За да го активираме, влизаме в Moto, отиваме в меню “Gestures” и активираме „Swipe to split” опцията.

Използване на Gametime и промяна на настройките му

Gametime позволява на телефонът ни да блокира известия, да отказва обаждания и други подобни, автоматично по време на гейминг. Перфектната функционалност за мобилните геймъри, които обичат вниманието им да е фокусирано в действието на екрана.

За да се възползваме от тази възможност, трябва да отидем в Moto приложението, да отворим „Play” менюто и да включим „Gametime” опцията. Имаме възможност да направим различни настройки като натиснем върху името на опцията и след това върху “Settings” бутона в долния ляв край на екрана.

В настройките определяме дали да се блокират известията, дали да се блокират обажданията, дали да работи адаптивната яркост на екрана и още ред други.

Смяна към следваща или предишна песен без да пускаме екрана

Ако искаш да можеш да сменяш песните си без да вадиш смартфона си от своя джоб и да пускаш екрана – това е възможно. Отново става въпрос за функция, която можем да активираме познайте от къде – Moto приложението. Ако я активираме, ще можем да сменяме песните чрез бутона за регулиране на звука – задържаме от едната страна за следващата песен, а от другата за предишната песен.

За да включим тази опция, отваряме приложението Moto, отиваме в менюто „Play” и включваме опцията, която се намира до „Media controls button”.

Мисля, че всичко можем да се съгласим, че при Motorola минималистичната философия не означава ограничена функционалност. Реално имаме възможност да настроим телефона и работата по начин, който е точно за нашите навици и нужди. Да, трябва да си поиграем за малко, но след това ще извлечем само ползи.

Вие употребявате ли жестове при работа с телефона си?

Колко често ви се налага да използвате фенерче и ползвате ли това на телефона си?

Ако сте собственик на Motorola, как оценявате изживяването със смартфона си?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини