90 души бяха ранени в Индонезия на опашка за BlackBerry Bold 9790

0
31

Пред индонезийски мол се събра тълпа от близо хиляда души, които чакаха на опашка за смартфони BlackBerry Bold 9790. Апаратите трябваше да бъдат пуснати на половин цена. В резултат от огромния брой хора на опашката са избухнали безредици, при които са припаднали 90 души, а няколко от тях са били откарани в болница със счупени кости, предаде Digital Trends.

Промоцията е била част от Черния петък, който принципно се отбелязва в края на ноември в САЩ, но напоследък става моден и в останалата част от света. Последният петък от предпоследния месец в годината се характеризира с големи намаления и промоции, които стимулират началото на коледното пазаруване.

Смартфонът BlackBerry Bold 9790 дебютира наскоро и обичайната му цена е около 520 щатски долара. В индонезийския мол обаче тя е била свалена почти двойно и така е била привлечена огромна тълпа от желаещи да се сдобият с телефона.

Началото на голямата опашка било поставено още в следобеда на деня, предхождащ старта на промоцията. Хората прекарали дълги часове в очакване, като междувременно сред чакащите тръгнали слухове, че няма да има достатъчно апарати за всички. Това нажежило обстановката и в крайна сметка тълпата натиснала барикадите, които затваряли достъпа до магазина. Били необходими 200 полицаи и охранители, за да бъде възстановен редът, а част от чакащите били ранени.

BlackBerry не се слави с особено голяма популярност по света, но в Индонезия е най-предпочитаната марка смартфони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари