Alcatel-Lucent придобива OpenPlug

0
53

Френският технологичен гигант Alcatel-Lucent анонсира втората сделка, при която купува друга компания за последните три месеца. Този път обект на желание е била софтуерната компания OpenPlug. При предишната си сделка французите придобиха ProgrammableWeb.

Целта на Alcatel-Lucent е да се подсигурят удобни инструменти на програмистите, които желаят да разработват мултиплатформени приложения в мобилното пространство. OpenPlug оперира точно в тази област. Решенията на компанията позволяват на разработчиците да пишат творенията си само по веднъж и после автоматично да ги конвертират, превръщайки ги в приложения за множество мобилни операционни системи, сред които са iOS, Android, Symbian, Windows Phone и Linux.

Софтуерните разработки на OpenPlug могат да скъсят времето, което е необходимо на едно мобилно приложение да стигне до крайния потребител с почти 80%. За това са се похвалили ръководни кадри от Alcatel-Lucent, когато са съобщили новината за сключената сделка. Французите се надяват да направят възможно пускането на всяко приложение за всички платформи. В момента има приложения, които са съвместими само с една мобилна операционна система, което не е в интерес на потребителите.

Технологията има потенциал да се приложи и в други сфери, каквито са игралните конзоли, IPTV телевизията и други.

Alcatel-Lucent е глобална телекомуникационна корпорация, която е базирана в Париж. До 2006 година Alcatel и Lucent бяха две отделни компании, но след това се сляха, формирайки мощен мобилен гигант.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари