Операционната система Android измести iOS от три ключови за Apple пазара. За месеците септември-ноември 2017 година платформата на Google бе изключително успешна в САЩ, Европа и Япония. Това са първият, вторият и четвъртият най-големи региони за i-компанията, считано по размера на реализирания доход. Информацията е на Business Insider, който цитира Kantar Worldpanel.

В САЩ делът на iOS всяка година се понижава с около 4% и сега достигна 40%. Тези проценти отидоха при Android и сега делът на тази ОС в САЩ почти 60%. Освен това, позициите на iOS отслабват на четирите най-важни европейски пазара: Великобритания (4%), Франция (2%), Испания и Италия. В Япония Apple загуби 5,5%, докато Android добави 6,1 процентни пункта, като по този начин неговият обща дял достигна 48,4% (през месец ноември 2016 година бе на ниво 42,3%).

Загубите от тези пазари Apple успя да компенсира чрез Китай. Там делът на iOS нарасна с 5% и по този начин разпространението на операционната система стигна до 24,3% (за същия период на предишната година бе 19,7%). На китайския пазар Android губи същия процент, колкото е ръстът на Apple. Разпределението на силите в Азия е крайно важна за производителя на iPhone, за който Китай е третият по размер пазар по генерирани приходи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Satyr73
Satyr73

Пълни простотии пишат тия тук кретени!!!

GalaxyNote8
GalaxyNote8

Сатире точно това е вярно епълката си отиват и то за добро