Android и iOS държат 92% от пазара на смартфоните

2
12

Нови данни от анализаторската компания Strategy Analytics показват, че платформите Android и iOS продължават да са абсолютни хегемони в сферата на смартфоните. Общият дял на операционните системи в света е бил 92.1%, считано към края на последното тримесечие от миналата година, информира Phonearena.com.

Важно е да се отбележи, че поднесена по този начин, информацията не разкрива истинската сила на Android. Творението на Google е далеч по-популярно от iOS и вече се използва върху 7 от всеки 10 смартфона, продадени в периода от началото на октомври, до края на декември 2012 година.

Apple регистрира растеж в доставките на смартфони от 29% на годишна база, но това не е достатъчно да компенсира напора на Android. Компанията на Тим Кук отстъпва 2% от дела си, който за същия период на 2011 година е бил 24%, а сега стига 22%.

Android, от своя страна, почти е удвоил разпространението си и от 80.6 милиона продадени устройства е стигнал внушителното число 152.1 милиона за последните три месеца на миналата година. За една година пазарният дял на платформата е скочил от 50 на 70.1%.

За цялата 2012 година са продадени около половин милиард устройства с Android, а от iPhone са пласирани 135.8 милиона бройки, сочат данните на Strategy Analytics.

Смазващото надмощие на iOS и Android оставя твърде малко поле за действие на претендентите Windows Phone и BlackBerry 10.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари