Android получава алтернатива на Touch ID

0
26

Нова вълна Android-смартфони със скенери за пръстови отпечатъци се очаква в началото на следващата година. Както е известно в новия си флагман Apple успя да реализира една стара идея на съвсем ново ниво – четецът на пръстови отпечатъци в iPhone 5S (прочетете нашето ревю) работи по-точно от предишните устройства на другите компании, а и взаимодействието с него е много по-просто. Разбира се, останалата част от индустрията не може да си позволи да бездейства.

Ръководителят на FIDO Alliance Майкъл Барет заяви в интервю за USA Today, че феновете на операционната система Android също ще могат да се радват на скенери за пръстови отпечатъци след около шест месеца. Според Барет, биометричните технологии ще придобият широка популярност сред потребителите на Android-устройства.

FIDO Alliance обединява 48 компании, включително Google и PayPal, но основната задача на организацията е да се създаде открит стандарт за автентификация. Майкъл Барет смята, че Apple ще се присъедини към тях „след няколко години“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари