Android телефоните губят стойността си по-бързо от тези с iOS

3
47

Изследване на Priceonomics върху скоростта, с която смартфоните губят стойността си във времето показа, че устройствата с iOS се обезценяват доста по-бавно от телефоните, базирани на Android, информира Tech Crunch.

Телефоните от линията iPhone запазват цели 63% от оригиналната си цена една година след закупуването им, докато базираните на мобилната операционна система Android смартфони могат да се похвалят само с 43%. След минаването на година и половина разликата в стойността малко намалява, но остава значителна. Тогава iPhone остава с 53% от оригиналната си цена, а телефоните с Android запазват 42%. BlackBerry е на последното място с 41%.

За нуждите на изследването са взети цените на мобилните телефони, когато те се продават свободно – без договор или някакви други ограничения.

Резултатите сочат, че любителите на най-актуалните смартфони биха направили по-добра сделка, купувайки последния iPhone, докато сдобиването с Android телефон е по-непрактично от гледна точка на финансовата страна. В дъното на тази пазарна тенденция е базата от фенове на Apple, които са по-лоялни към марката от потребителите на други компании.

Налична е статистика и за обезценяването шест месеца след покупката на даден смартфон. В този период iPhone запазва 89% от цената си, докато при Android остават само 66%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари