Android 10 е най-бързо разпространяваната версия на операционната система на Google

2
551

През последните няколко години Google отдели много време, за да подобри ситуацията с по-бързото разпространение на всяка една следваща версия на операционната система Android. Причината за бавното разпространение на мобилната ОС са предимно производителите, които не бързат да предлагат големите обновявания на базата на най-новата версия на Android. Но с внедряването на Project Treble в Android Oreo и Project Mainline в Android 10 усилията на Android промениха ситуацията. В новото съобщение в официалния блог на интернет гиганта се казва, че  към днешен ден Android 10 се разпространява най-бързо през изтеклото време от неговото излизане.

Google съобщава, че пет месеца след излизането на Android 10, тази версия на операционната система е инсталирана на 100 милиона мобилни устройства. Това означава, че тя се разпространява с 28% по-бързо в сравнение с Android 9 Pie. В показаната по-долу диаграма, която показва процеса на разпространение на трите предишни версии на Android в рамките на 10 месеца след тяхното излизане, се вижда, че Android 10 вече е инсталирана на 400 милиона устройства. За съшия период от време Android 9 е достигнала 300 милиона инсталации, а Android Oreo – около 100 милиона.

Интернет гигантът отбеляза, че тази година ще продължи да подобрява възможностите за обновяване на Android 11. Това ще стане в рамките на следващата инициатива на Google с име Project Mainline в рамките на която почти всички компоненти на операционната система могат да се обновяват чрез Google Play.

3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари