Android 4.2 – подобрена версия на Jelly Bean

0
55

Заедно с телефона Nexus 4 Google представиха новата версия на мобилната си операционна система – Android 4.2. Много анализатори смятаха, че тя ще носи името Key Lime Pie, но в крайна сметка стана ясно, че ще се нарича по същия начин като предшественика си, а именно Jelly Bean. Въпреки еднаквите имена обаче последните две версии се различават съществено.

Главната разлика е, че в Android 4.2 има куп нови неща. Сред тях са нови функции за сигурност, писане с жестове, обновления на магазина за приложения Google Play и, както вече ви уведомихме, възможност за използване на много потребителски акаунти в таблетите. Тази възможност вече е реализирана в новия 10-инчов таблет на Google – Nexus 10.

Android 4.2 ще ни предостави комплект от добавки на име Security-Enhanced Linux, чрез които можем да ограничим достъпа на различните приложения до основните файлове в телефона. Освен това, от Google гарантират, че потребителите на платформата ще получават известия за изпратени SMS-и, така че да забележат веднага ако някой праща съобщения без тяхното знание. Новата функция App Check в Google Play допълнително следи за безопасността на приложенията, които теглим.

В заглавното меню на Android също не липсват промени. Новата лента „Бързи настройки“ ни позволява бърз достъп до често използвани настройки като тези за Wi-Fi, например. Целият интерфейс сега може да бъде персонифициран до голяма степен в така наречения Customization Center. Там можем да добавяме езикови пакети, рингтонове, филтри и какво ли още не.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за