fbpx
-1.4 C
София

Android 4.3 донесе много проблеми на собствениците на GALAXY S III

Най-четени

Собствениците на миналогодишните флагмани на Samsung – GALAXY S III и GALAXY Note II – отдавна чакаха ъпдейта до Android 4.3 Jelly Bean. Първоначално Samsung възнамеряваше да обнови тези устройства до Android 4.2, но след това бе решено да се пропусне тази версия и да се премине директно към Android 4.3. Това доведе и до дългото чакане.


И ето че заветният момент настъпи – в началото на ноември собствениците на смартфоните GALAXY S III в няколко европейски страни получиха Android 4.3. Актуализацията донесе поддръжка на „умните“ часовници GALAXY Gear, обновен интерфейс (част от елементите са заимствани от GALAXY S4) – ново меню с настройки, екран за заключване, иконки и режими за работа на дисплея. Появиха се редица нови приложения, обновена клавиатура и нова версия на Samsung S-Voice.

Поддръжката на TRIM и новият драйвер за графичния ускорител трябваше да ускорят работата на смартфона. Въпреки това, Samsung впоследствие преустанови актуализацията чрез официалния канал (KIES). Причината се крие във факта, че в допълнение към новите функции, ъпдейтът донесе и множество бъгове. Потребителите са изправени пред такива проблеми като бързо изтощаване на батерията, нестабилна Wi-Fi връзка и затормозяване на интерфейса.


Но най-сериозното предизвикателство е отключването на устройството. След натиснете на бутона могат да минат няколко секунди, преди да се появи изображение на екрана. В най-лошия случай, може и това да не се случи, и се налага принудително изключване и след това включване на смартфона. Подобно „увисване“ се наблюдава и по време на разговор – при натискане на бутона за край на връзката са необходими няколко секунди, докато апаратът реагира.

В момента Samsung работи по коригиране на откритите грешки и по-късно ще пусне обновена версия на софтуера. Между другото, най-вероятно, именно откритите бъгове са причина за забавянето на Android 4.3 за GALAXY Note II.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини