Android 9.0 Pie

Специалистите на XDA Developers откриха нова промяна в представената вчера операционна система Android 9.0 Pie.

Това е функцията Rollback Protection, която не позволява връщане към предишната версия на мобилната операционната система Android. В Android Oreo този механизъм също присъства, но дали да бъде задействан решава производителят. Тоест, в Oreo тази функция бе препоръчителна, а не задължителна. Но с излизането на Android 9.0 Pie интернет гигантът направи решителна стъпка и отряза пътя за връщане назад. XDA Developers опитваха най-различни начини за преодоляване на Rollback Protection, но не успяха. Изглежда наистина няма начин след Android 9.0 Pie да се направи даунгрейд към предишна версия на Android.

Google обясни, че по този начин значително се повишават стабилността и безопасността на операционната система. На пръв поглед, вграждането на този механизъм изглежда негативно, но са съвсем малко хората, които инсталират нова версия на Android, а след това се връщат към предишната.

Това не е нещо ново. Xiaomi вгради абсолютно същия механизъм в MIUI 10 за своите смартфони. Apple отдавна се придържа към същата политика по отношение на своята операционната система iOS.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари