Android L базираните телефони ще получат поддръжка на няколко потребителя

0
14
В смартфоните, базирани на Android L може да се появи поддръжка на множество потребители. Това стана известно от съобщение на служител от Google, в отговор на запитване от страна на потребител.

В момента, множество потребители на едно устройство се поддържа само от таблетите. Тази екстра се появи като част от Android 4.2, а в следващата версия на системата ще станат достъпни редица възможности за по-гъвкава конфигурация. Преди се смяташе, че на телефоните тази функция няма да бъде добавена поради патент на Nokia и отсъствието от необходимост, тъй като телефоните се смятат за по-лични устройства от таблетите.

Да, но потребителите вече правилно отбелязват, че в много семейства, родителите дават на децата си смартфона си и те свалят игри и извършват действия, които биха могли да причинят редица неудобства на семейството, като случайни покупки например и т.н. В този случай е по-добре техните действия да бъдат ограничени с акаунт, забраняващ покупките, достъпа до определено съдържание в Play Store и др.

Служителят на Google в коментарите към запитванията е казал, че тези функции вече са предвидени и са заложени в следващия голям ъпдейт на Android.

В контекста на гореспоменатото трябва да имаме предвид и това, че в по-бедните семейства членовете му използват един и същи телефон и ще бъде доста по-удобно ако всеки от тях разполага със собствено лично място в телефона. Така, че сега Google би трябвало да предложат настройваема поддръжка на множество потребители, а не само опростен „Детски режим“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за