Android OS – най-подходяща за телефоните с големи екрани

0
105

Според проучване на тайванското издание Digitimes мобилната операционна система на Google – Android – ще продължи да доминира на пазара за смартфони с размери на екрана от 5 инча нагоре и през 2013 година. От Digitimes са на мнение, че останалите популярни платформи – iOS, Windows Phone и BlackBerry – все още не са оптимизирани за работа върху по-големи дисплеи.

Преди известно време телефоните с 5-инчови екрани се смятаха за прекалено големи и неергономични. Редица модели с Android обаче доказаха обратното. През 2012 година пазарът за телефони с големи екрани бе утвърден от 5-инчови модели на HTC, Sharp, Sony Mobile Communications, Huawei Device, ZTE, Lenovo и Oppo Mobile. Устройствата на всички тези производители използват именно мобилната платформа на Google.

Компании като Nokia, Apple и RIM обаче все още не са представили подобен модел. Последният телефон от висок клас на Nokia беше Lumia 920 с Windows Phone 8, който има 4.5-инчов екран. Най-новият iPhone на Apple има дори още по-малък 4-инчов дисплей. Що се отнася до RIM, малко вероятно е сред новите им модели да има смартфон с по-голям екран. Според слуховете, най-високобюджетният им телефон за 2013 година – Z10 – ще има 4.2-инчов дисплей.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари