Android P

В новата версия Android P официално ще се поддържат смартфоните с прорез в екрана. Но едновременно с това Google възнамерява да въведе известни ограничения в това отношение.

В блога за разработчиците на Google бе публикувана информация, че интернет гигантът работи заедно с производителите на смартфони върху съвместимостта на приложенията. Едно от наложените ограничения е върху броя прорези в екрана на мобилното устройство. Google заяви, че Android P ще поддържа до два прореза в екрана на смартфоните. И още – по един прорез за едната страна на дисплея. Тези прорези трябва да бъдат разположени или в горната или долната част на екрана. Операционната система няма да ги поддържа, ако са отстрани.

Засега се продават смартфони само с един прорез и това ограничение изглежда теоретично. Но не се знае, дали подобни устройства няма да се появят в бъдеще. Целта на Google е да осигури правилното изображение на приложенията, независимо от модела смартфон. Директно в операционната система са реализирани контролни функции, които осигуряват маскиране на прореза или неговото заобикаляне и избягване.

Официалният анонс на Android P се очаква в края на лятото. Неотдавна Google представи последната бета на Android P – Android P Beta 4 (Developer Preview 5). Първите устройства с Android P се очакват в началото на есента.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари