Android Q може да премахне бутона за връщане назад в новата навигация на системата

0
837

Когато излезе Android Pie, обществеността имаше противоречиви мнения за новата навигация на системата стил iPhone. Използването на „хапчето“ в долната област на екрана според някои е интуитивно, а според други много неудобно, особено с допълнителния бутон за връщане. Бъдещата Android Q обаче може би ще промени механизма. Според интернет портала XDAн от кода на ранните билдове на системата е премахнат бутонът за връщане назад. Вместо това вие ще плъзнете „хапчето“ наляво за връщане. Променени са и анимациите при използване на останалите жестове, за да може да се прехвърляте между приложенията по-плавно.

Освен това други модификации в кода подсказват, че Google иска да даде шанс на потребителите да се върнат към старата навигация на интерфейса. Ако сте си купили новия Pixel 3 и не ви стиска да опитате с рисковани методи да си върнете трите бутона, Android Q ще ви даде тази възможност. Някои Android One смартфони имат опцията за смяна на навигацията от ден първи на инсталиране на Android P. На телефоните на Google трябва задължително да се деинсталира Pixel Launcher, ход, който според компанията не би трябвало да се предприема.

Като цяло Android Q ще донесе много желани промени в интерфейса на смартфоните. Все пак трябва да имаме едно наум, че Google невинаги въвежда промените от подобен тип в официалните издания на операционната система. Във всеки случай мнозинството от фенове ще може да опита Android Q след няколко месеца и да види какво е върнато и какво е оставено така, както е.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за