Android Wear вече поддържа мобилните мрежи

0
53

Интернет-гигантът Google продължава да усъвършенства операционната система Android Wear, предназначена за различните устройства за носене. Някои функции на тази ОС започнаха да се появяват не чрез обновявания, а при появата на нови устройства. Така например, смарт-часовникът Sony SmartWatch 3 поддържа GPS навигацията и възможност за слушане на офлайн музика, в LG Watch Urbane за първи път бе реализирана поддръжката на Wi-Fi и непрекъснато работещи приложения, а LG Watch Urbane от второ поколение вече поддържа LTE мобилните мрежи от четвърто поколение.

 

Google официално съобщи, че всички нови мобилни устройства с операционна система Android Wear и клетъчен модул, вече могат да работят автономно, без смартфон. Необходимо е наличието на SIM-карта или възможност за поставяне на SIM-карта. И още, при наличието на микрофон и високоговорител в устройството, може да се осъществяват телефонни разговори.

LG Watch Urbane от второ поколение е първият смарт-часовник, работещ под управлението на операционната система Android Wear и с поддръжката на LTE мрежи. Устройството е оборудвано с кръгъл P-OLED дисплей с резолюция 480х480 пиксела, процесор Snapdragon 400, 748 MB оперативна памет, 4 GB флаш-диск и акумулаторна батерия с капацитет 479 mAh.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари