AnTuTu представи бенчмарка AI Review за измерване възможностите на ИИ в смартфоните

0
567

През 2018 година се очерта една от най-силните тенденции, която продължава с пълни сили и тази година – изкуственият интелект в смартфоните. Производителите на мобилни устройства започнаха да се надпреварват, кой ще произведе най-интелигентния смартфон. В тази ситуация възниква въпросът за показателите на ефективността и производителността на невронните мрежи. Създателите на популярния бенчмарк AnTuTu представиха нов синтетичен тест, с който се оценяват възможностите на смартфоните в областта на изкуствения интелект.

Новият бенчмарк за проверка възможностите на изкуствения интелект се нарича AI Review, като специалистите подчертават, че засега няма единен стандарт в тази област. За да могат тестовете да са максимално ефективни и правилно да отчитат всички устройства с AI алгоритми, създателите на AI Review са получили подкрепата на най-големите производители на чипове за смартфони, таблети и други мобилни устройства.

Новият бенчмарк оценява скоростта на работа и точността на изкуствения интелект и включва два етапа от тестове. На първия етап се оценява способността на устройството с голяма точност да идентифицира 200 изображения. По време на втория етап се показва видео от 600 кадъра. Разработчиците на AI Review заявиха, че оценките на ИИ на смартфоните няма да се различават много, понеже се оценява само точността на изкуствения интелект, а не общата производителност на мобилното устройство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за